Azilnega doma v Mariboru tudi ne bo!

Azilnega doma v Mariboru tudi ne bo!

Fašistično, totalitarno in veleizdajalsko ravnanje MNZ RS – pooseblja g. Boštjan Šefic – ki javno grozi prebivalcem Maribora. Šefic trdi, da bo azilni dom v mestni občini Maribor, četudi so Mariborčani odločno proti temu, pri čemer Cerarjevo notranje ministrstvo, krši temeljne človekove pravice in svoboščine lastnih državljanov.

Danes, 5. vinotoka/oktobra 2016 je bil v dnevniku Večer, (tiskana izdaja, str. 4), objavljen pogovor z državnim sekretarjem na notranjem ministrstvu Boštjanom Šeficem. Ta je novinarki Urški Mlinarič povedal, da je MNZ RS tik pred podpisom pogodbe z zasebnikom, ki ponuja prostore za odprtje azilnega doma v Mariboru.

Naši viri (Služba za zaščito in reševanje) trdijo, da gre za zasebno stavbo na Sokolski ulici na Studencih, kjer bi naj MNZ urejal bivališča za okrog 60 do 70 migrantov. Poleg tega je v Mariboru že aktivna integracijska hiša za okrog 60 migrantov, ki se nahaja v Makedonski ulici na Pobrežju in jo namerava MNZ prav tako še razširiti. Kmalu bomo torej imeli v Mariboru na obeh predvidenih lokacijah okrog 150 migrantov, ki bi jih naj potem razselili po vsem Mariboru, na njihovo mesto, v ista domova, pa naj bi prispeli novi azilanti. Vsi ti imajo »pravico« do združitve s svojo družino, kar lahko pomeni tudi 10, 20 ali celo 30 in več novih azilantov na enega odraslega moškega. Moški muslimani imajo seveda lahko več žena, kar je v nasprotju z našo zakonodajo in očitno kaznivo dejanje po našem Kazenskem zakoniku, pa vendar bodo imeli »pravico« pripeljati v naše mesto svoje žene in na desetine otrok. V manj kot dveh letih lahko zato pričakujemo v Mariboru več tisoč muslimanov iz Azije in Afrike, ki bodo imeli velike prednosti pred domačim prebivalstvom. Poleg pokritih osnovnih življenjskih stroškov – hrane, pijače, oblačil in obutve, bodo migranti dobili plačano tako najemnino za zasebna stanovanja, kot tudi vse obratovalne stroške: ogrevanje, vodo, elektriko, smeti, kanalščino, RTV, ter celo stroške interneta in telefona, ter za na vrh še »žepnino«. MNZ RS jim očitno namerava podariti celo kolesa, kot je razvidno iz javnega razpisa.

Ta javni razpis za najem opremljenih prostorov za namestitev oseb z mednarodno zaščito v mestni občini Maribor je MNZ objavil že 29. 7. 2016. Javno odpiranje ponudb na MNZ pa je bilo 12. 9. 2016 v Ljubljani. Prispela je ena sama ponudba nekega zasebnika, od takrat pa v javnosti ni moč zaslediti nobenih podatkov o dejanski lokaciji, lastništvu stavbe in zemljišča ter o predvideni časovnici v zvezi z odprtjem azilnega doma, čeprav gre za javni razpis in bi ti podatki morali biti javni. V petek, 30. 9. 2016 je državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic obiskal župana in MOM, ter politično vodstvo našega mesta menda zgolj obvestil, da je vse v zvezi odprtjem azilnega doma v Mariboru v pristojnosti MNZ.

Kako lahko vodstvo MOM z županom Fištravcem na čelu, kaj takšnega sploh dovoli?! V kakšni državi živimo, če lahko nek sekretarček MNZ iz Ljubljane ukazuje oziroma diktira prebivalcem Maribora, kdo in kje bo živel v njihovem mestu? Je mar to v 3. členu Ustave RS zapisana vladavina ljudstva?! NE! Gre za očitno fašistično, totalitarno in veleizdajalsko ravnanje MNZ RS nasproti lastnim državljanom, ki so vrh vsega še večkrat diskriminirani v primerjavi z ekonomskimi migranti iz islamskih držav.

V mestni občini Maribor, so mavrični politikanti iz Ljubljane in njihovi domači pomagači po »osamosvojitvi« Slovenije uspeli uničiti, pokrasti in zapreti številne tovarne (TAM, Metalna, Hidromontaža, MTT, Lilet, Zlatorog, itd.), v katerih je služilo kruh več deset tisoč domačih delavcev in delavk. Vsi ti so sedaj na borzi za brezposelne, ali pa so bili prisiljeni zapustiti svojo domovino in služiti kruh v tujini. Sramotno je, da sedaj v naše mesto namesto novih delovnih mest za naše ljudi, načrtno vozijo ekonomske migrante iz tujine, ki želijo zgolj ugodnosti in boljše življenje. Takšno početje je nedopustno in bo namesto načrtovanega multikulturalizma, neizogibno privedlo do nevarnih konfliktov ter rodomora nad slovenskim narodom. Mariborčani in Mariborčanke imamo vso pravico in obenem tudi dolžnost, da se takšnemu početju odločno upremo. V Mariboru marsičesa ni. Azilnega doma v Mariboru tudi ne bo!

V Mariboru, 5. 10. 2016

Zedinjena Slovenija

Predsednik
Andrej Šiško