Čas je da narod odloča v lastni državi
in skupaj uvedemo LJUDOVLADO.
Maribor

NOVICE

Druženje ob Fontani piva v Žalcu

V nedeljo 20.05.2018, smo se srečali v Žalcu ob Fontani piva, kandidati in člani z družinami, z namenom druženja in predstavitve Gibanja Zedinjena Slovenija. Družili smo se od cca 11.00 ure do cca 14.00 ure. Pridružil se nam je tudi vodja Gibanja Zedinjena Slovenija g. Andrej Šiško. Za majhno pogostitev ljudi – obiskovalce Fontane piva smo poskrbeli tako, da smo jim ponudili domače sladke dobrote, obenem pa se z njimi pogovarjali in predstavljali, kdo smo ZSi. Nekateri ljudje so sami prišli do nas na klepet, pogovor, tudi našo majico in zastavo so želeli imeti.Na sliki: Marjan Rupnik, Reneja Robič, Bojan Zabukovnik, Mojca Macuh in Andrej Šiško.

 

Seveda pa ni šlo čisto brez problemov, ker je do nas prišel varnostnik s Tržnice Žalec, ki je zraven Fontane piva, in spraševal, če imamo dovoljenje, da smo tam. Vsa zgodba organizacije naše dogodka je bila v osnovi drugače zastavljena. Kot organizatorka predstavitve Gibanje Zedinjena Slovenija v Žalcu, sem želela imeti stojnico na Tržnici v Žalcu, kjer bi kuhali ričet, ponudili doma spečene dobrote in se ob tem družili ljudje, ki si želimo le to, da bi bili v Sloveniji vsi srečni, zadovoljni, varni....


Bojan Zabukovnik, Andrej Šiško in Sebastjan Macuh poskušajo različna piva ob fontani.
Reneja Robič deli domače dobrote


No, z namenom pridobiti dovoljenje za stojnico, sem vložila vlogo za dovoljenje v ponedeljek 14.05.2018. V torek dopoldan so me klicali iz JKP Žalec, ki upravlja Tržnico Žalec, da lahko koristimo željeni prostor in stojnico. Takoj sem objavila na FB kot dogodek, povabila svoje prijateljice, prijatelje itd. V sredo dopoldan pa so me klicali, da dogodka ne moremo imeti, ker so pozabili, da je ta dan na Tržnici odprta kuhinja, ki jo prireja turistično društvo Žalec. Seveda mi ni bilo vseeno, ker sem zadevo že objavila. Na JKP so mi svetovali, da pokličem društvo, če mi dovolijo, da smo prisotni. Seveda niso dovolili. Nato sem vprašala na JKP, če smo lahko kot gostje pri Fontani piva, ki je zraven tržnice in so mi potrdili, da smo lahko, saj je to javni prostor. Torej naš edini greh je bil, da smo imeli s sabo dve naši zastavi ZSi in nekateri oblečene majice z našim logom.

Ričeta nismo kuhali, smo pa pogostili svoje člane, podpornike in goste na Fontani z domačimi sladkimi dobrotami. V bistvu smo bili na ta način vidnejši, kot če bi bili na tržnici ob stojnici. Aja, a vam povem še to, da po prvem prihodu varnostnika, po drugem prihodu varnostnika in gospodiče z vprašanjem, če imamo dovoljenje, da smo tam, je v tretje prišel do nas skrbnik Fontane in nam ponudil, da nam postavi stojnico na tržnici, da se bodo nekateri, ki so ga klicali, kaj se dogaja na Fontani, pomirili. Vljudno smo se zahvalili in povedali, da se ne izplača, ker bomo v roku pol ure, do ure odšli.

 Skratka mi smo zmagovalci, Osti jarej!

Reneja Robič


 

 Marjan Rupnik maha z zastavo s Črnim panterjem, simobolom ki so ga uporabljali že naši predniki

 
IMAŠ ZANIMIVO IDEJO?Predlagaj
Postani član Zedinjene SlovenijeVčlani se
BledPtujPohorjeIzola
Zedinjena Slovenija
Miklavška ulica 26
2000 Maribor
Republika Slovenija
G: 070 409 993
e-pošta: info@zedinjenaslovenija.si
© 2021 Zedinjena Slovenija, Vse pravice pridržane