Čas je da narod odloča v lastni državi
in skupaj uvedemo LJUDOVLADO.
Maribor

NOVICE

Poziv parlamentarnim strankam v Republiki Sloveniji: zavarujte ustavno ureditev v naši državi!

Na zadnjih parlamentarnih volitvah l. 2018 so vaše stranke dobile zadostno podporo volivcev in volivk, zato so vaši poslanci danes v Državnem zboru Republike Slovenije. Po Ustavi Republike Slovenije, predstavljajo poslanci izvoljeni na vaših kandidatnih listah zakonodajno vejo oblasti. Ta mora biti v skladu z našo ustavno ureditvijo ločena od drugih dveh vej oblasti: izvršilne in sodne.

V preteklih dveh tednih, vse od famozne seje Sveta za nacionalno varnost v okrnjeni sestavi – primernejše ime bi bilo »Svet za nacionalno nevarnost« – v medijih poslušamo, da bo vlada sprejela zakonodajo s katero bo zaostrila kazensko in prekrškovno zakonodajo z namenom onemogočanja delovanja civilnih iniciativ Štajerska varda, Krajnska varda, Primorska varda, Koroška varda in Prekmurska varda (v ustanavljanju).

To potrjuje tudi naslednje poročanje: »Pomembna sprememba, ki se obeta, je tudi sprememba zakona o varovanju državne meje, kjer bo opravljanje policijskih nalog na lastno pest odslej izrecno prepovedano in sankcionirano. Spremembe naj bi vlada potrdila na dopisni seji v nekaj dneh.«

Tovrstno zavajanje ter strašenje državljanov in državljank Republike Slovenije je popolnoma nesprejemljivo. Pomeni konkretno protiustavno delovanje, saj vlada ne more sprejeti nobenega zakona. Lahko zgolj predlaga spremembe zakonodaje, ki jo potem sprejme izključno Državni zbor RS, nato pa potrdi še Državni svet RS. Vlad RS ne more sprejeti nikakršnih zakonodajnih sprememb, kajti to je v popolnem nasprotju z našo Ustavo!

Takšno izjavo je podal Damir Črnčec, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, odgovoren za področje nacionalne varnosti, objavljena pa je bila v članku z naslovom Vlada si bo za pripravo rešitev za pregon vard vzela še nekaj časa. Zakaj bi Vlada RS izvajala pregon civilnih iniciativ lastnih državljanov, ko pa policija in državno tožilstvo hkrati izjavljata, da v delovanju vard ni nikakršnih znakov kaznivih dejanj, celo prekrškov ne?! Takšno početje je torej dokazani fašizem (uporaba državnega nasilja in sodobnih tehnik propagande ter cenzure za zatiranje politične opozicije in drugače mislečih).

Da gre res za institucionalni fašizem in za načrtno protiustavno delovanje velikega dela izvršilne oblasti s predsednikom Vlade Marjanom Šarcem na čelu, dokazujejo tudi naslednje izjave pomembnih predstavnikov izvršilne veje oblasti:

Generalna direktorica Policije Tatjana Bobnar, (pa tudi predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija) je več krat podala, za vodstvo policije, povsem nesprejemljivo politično izjavo: »Jasno in vedno znova povemo, da imamo ničelno toleranco do delovanja kakršnihkoli civilnih iniciativ in t. i. Štajerskih vard.« Policija torej javno izjavlja, da nasprotuje vsem delujočim civilnim iniciativam v Republiki Sloveniji. Tipično protiustavno delovanje policije in tipični fašizem! Vrh policije ne spoštuje niti lastnega zakona o organiziranosti in delu v policiji (ZDOPol), v katerem 2., 35. in 36. člen govorijo o sodelovanju s civilno družbo za zagotavljanje večje varnosti oziroma spodbujanju varnostnega samoorganiziranja prebivalcev.

Ministrica za pravosodje Andreja Katič, je sama javno potrdila, da je izvršilna veja oblasti vplivala na sodno vejo oblasti ter z njo sodelovala pri političnem kaznovanju, ko je poudarila: »Da pa so jih izkušnje iz preteklega dogodka, kar smo že sankcionirali naučile, da se tako ali drugače učinkovito izogibajo tako storitvi prekrškov ali kaznivega dejanja in da bo potrebno poostriti tako prekrškovno, kot tudi kazensko zakonodajo.« Del izjave »kar smo že sankcionirali«, je podan v prvi osebi množine, to pa pomeni, da je pri kaznovanju sodelovala tudi ona sama oziroma ministrstvo, ki ga vodi. Gre za javno priznanje protiustavnega delovanja in ponovno za čisti fašizem.

Zunanji minister Miroslav Cerar mlajši, je ljudi javno strašil na način, da je govoril o neobstoječih dogodkih kot dejstvih: »Ne morejo ljudje vzeti orožja v roke ali pa kakorkoli sami nasilno skrbeti za varnost ali pa za uveljavljanje nekih pravic.« Kje pa je kdorkoli res vzel orožje v roke?! Načrtna laž torej, z namenom strašenja lastnih državljank in državljanov ter za pripravo nasilnih dejanj oblasti, ki bodo sledila.
Predsednik Vlade Marjan Šarec je v Državnem zbori RS izjavil, da bo z zakonom prepovedal vardo in druge »vikend tabornike«.
Vsemu naštetemu je potrebo dodati še dejstvo, da sta bila prejšnji teden kazensko ovadena tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in sekretarka njegovega UPRS, ki sta prav tako delovala protiustavno in sta prepovedala govoriti predsedniku delujoče politične stranke Gibanje Zedinjena Slovenija Andreju Šišku na javnem posvetu v predsedniški palači.

Niti najmanjšega dvoma ni, da smo v Republiki Sloveniji soočeni z fašizmom in protiustavnim delovanjem pomembnega dela samega državnega vrha in državnega aparata, zato je nujno, da vi poslanci, ki ste bili izvoljeni na to mesto neposredno z volitvami, naredite vse kar je v vaši moči, za zaustavitev tovrstnega nesprejemljivega početja in za vnovično vzpostavitev vladavine prava in ustavne ureditve Republike Slovenije.

Stanje je skrajno resno, zato vas pozivamo, da takoj postavite politične delitve in nesoglasja na stran. Potrebujemo vse predstavnike ljudstva, ne glede na njihovo politično barvo, da povezani in skupaj z ljudstvom ubranite ustavno ureditev Republike Slovenije. Tiste, ki načrtno delujejo v nasprotju z Ustavo in proti lastnemu ljudstvu, je potrebno takoj odstraniti iz funkcij oblasti in odločanja. Pričakujemo vaša dejanja in ne zgolj besede! STOP FAŠIZMU!

Maribor, 26. 11. 2019

Gibanje Zedinjena Slovenija
predsednik
Andrej Šiško

IMAŠ ZANIMIVO IDEJO?Predlagaj
Postani član Zedinjene SlovenijeVčlani se
BledPtujPohorjeIzola
Zedinjena Slovenija
Miklavška ulica 26
2000 Maribor
Republika Slovenija
G: 070 409 993
e-pošta: info@zedinjenaslovenija.si
© 2022 Zedinjena Slovenija, Vse pravice pridržane