Svobodna, ljudovladna, suverena, varna, pravdna, pravična, družbeno odgovorna, solidarna, kulturna, zdrava in gospodarsko uspešna država Slovenija, ki predstavlja vrh naše skupnosti, ne pa oblast nad ljudstvom.

Suvereni človek – posameznik in suverena kolektivna skupnost – slovenski narod, z neposredno, izvirno in neodtujljivo pravico do samoodločbe ter odločanja o družbenih zadevah, čigar volje ni moč zaobiti.

ZSi kot organizirano usmerjena skupnost za povrnitev oblasti in države iz rok izdajalcev, tatov, izkoriščevalcev in zločincev, nazaj k izvornemu suverenu – ljudstvu, kar je pogoj za normalno delovanje človeške družbe na vseh področjih.

ZSi kot povezovalec narodne genialnosti, ki Slovensko ljudovlado razvija v najbolj sodobno, učinkovito in pošteno družbo.

ZSi kot varuh – varda, ki bedi nad svoboščinami ter pravicami ljudstva, ter budi ljudstvo in deluje v smeri, da nam svobode in pravic ne bi omejili ali odvzeli.

Želimo živeti v srečni harmonični družbi, v kateri država podpira in spodbuja slovensko ljudstvo v temeljni solidarnosti, povezanosti in odgovornosti do prihodnjih rodov, slovenski narod pa ima vse pogoje za ohranitev, razvoj in rast.