Zedinjena Slovenija je vložila kandidaturo Andreja Šiška za predsednika Republike Slovenije

Zedinjena Slovenija je 27.9.2017, petinštirideset minut pred polnočjo, na Državno volilno komisijo vložila kandidaturo svojega kandidata Andreja Šiška, s podporo 3457 podpisov volilcev in volilk. 28.9.2017 ob 13.00 uri je Državna volilna komisija preverila kandidaturo in jo tudi uradno potrdila.

 

Kandidat za predsednika Republike Slovenije Andrej Šiško, je ob tej priložnosti dejal:

»Iskreno se zahvaljujem vsem 3457. podpisnikom podpore moji kandidaturi za predsednika Republike Slovenije. Ta kandidatura ni moja, marveč je naša skupna! Pokazali ste, da si želite korenitih sprememb v naši družbi in državi, kar me srčno veseli. Vsak izmed vas predstavlja pomemben delček v celotnem mozaiku, brez katerega nam pri naši skupni kandidaturi nedvomno ne bi uspelo. Še prav posebej pa se zahvaljujem vsem prostovoljcem aktivistom, ki ste dneve in tedne stali pred upravnimi enotami, na dežju, mrazu, vetru, soncu in vročini. Bili ste prisotni v vseh slovenskih zgodovinskih deželah, od Prekmurja, do Jadrana in na ta način že soustvarjali naš program Zedinjene ljudovlade Slovenije. Tam ste stali in delovali po lastni želji, z visokim nivojem zavedanja, da je to res potrebno, in kar je bistvenega pomena – brezplačno!

V tem se naša skupna kandidatura za predsednika Republike Slovenije bistveno razlikuje od vseh ostalih kandidatov in kandidatk, ki so za razliko od nas pred upravnimi enotami imeli najete stojnice in plačane ljudi, ki so tudi za zbrane podpise podpore dobili plačane nagrade. S svojim overjenim podpisom – kar je absolutno protiustavno saj gre za načrtno omejevanje temeljnih človekovih pravic – ste mi naložili breme, ki sem ga pripravljen sprejeti in ga razumem kot svojo dolžnost. To obveznost do vseh vas, pa tudi do vseh tistih, ki za mojo kandidaturo niti vedeli niso, bom izpolnil po svojih najboljših močeh. Pri tem pa vas pozivam, da mi še naprej stojite ob strani, kajti zedinjeni zmoremo vse. Vsi ste seveda dobrodošli pri soustvarjanju resničnostnega šova Resnična resničnost, v FB skupini Resnična resničnost, kjer bomo vodili neodvisno in necenzurirano volilno kampanjo.

Od zmage, do zmage, naprej!«